Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Nieuwbouw horecapand landelijk gelegen in het centrum van een dorp aan de Maas

Specificaties

Nieuwbouw horecapand landelijk gelegen in het centrum van een dorp aan de Maas. Oplevering geschiedt m.u.v. van los meubilair maar inclusief volledig top bedrijfskeuken,

  • Advertentie nr: 675
  • Regio: Limburg
  • Adres: Dorpstraat 16 Geijsteren
  • Type: Brasserie, Eetcafe, Restaurant
  • Bedrijfsoppervlakte: 300 m2
  • Woning: De bovengelegen twee (kleine) appartementen zijn verhuurd maar indien een woonhuis gewenst is, kan er t.z.t. naar gekeken worden naar een oplossing. In beginsel zit er dus géén woonhuis bij het gehuurde.
  • Contactpersoon: Patrick Freriks
  • Telefoonnummer: 06-53223766

Terug naar het overzicht

Omschrijving:

’t Trefpunt is een eet- en drinkcafé in het dorpje Geijsteren. Het is uitgegroeid van het café naast de kerk naar een eetcafé dat niet alleen dorpsgenoten verwelkomt, maar ook toeristen en mensen uit de omgeving van Venray.
Na een hevige brand in 2021 wordt ’t Trefpunt nu opnieuw opgebouwd. Het pand dat 125 jaar oud was wordt in dezelfde stijl herbouwd, zodat het dorpsaangezicht gelijk blijft aan de periode van voor de brand. ’t Trefpunt krijgt letterlijk een nieuw jasje, want met een nieuw, modern deel wordt het een combinatie van authentiek vakwerk en eigentijdse techniek. Het totaal nieuwe pand voldoet aan alle huidige eisen, en binnen is ruimte voor 100 zitplaatsen. ’t Trefpunt is, als trefpunt van het dorp, de plek waar dorpsgenoten afspreken voordat ze er op uit gaan, of een hapje komen eten en komen borrelen. In de zomer is het terras dan ook vanaf ’s ochtends vroeg gevuld met een gemengd gezelschap. Fietsers, wandelaars, campinggasten en dorpsgenoten verzamelen zich voor een lekkere koffie in de ochtendzon. Waar het begint met twee personen aan één tafel, schuiven een voor een nieuwe gasten aan, totdat de tafel te klein wordt en er steeds nieuwe tafels worden aangeschoven. Jong en oud, onbekend of bekend mengt zich op het terras aan de Dorpstraat.

’t Trefpunt bestaat uit 2 ruimtes van 115 en 75 m2 die van elkaar te scheiden  zijn door 2 eiken kerkdeuren. Het terras aan de voorzijde heeft 45 zitplaatsen, die zich gedeeltelijk  op het kerkterras bevinden (natuurlijk conform afspraken met het kerkbestuur). Daarnaast is er aan de achterzijde ook nog een groot terras. De bebouwing zal bij benadering ca 300 m² groot zijn, inclusief toilettengroepen en een centraal gelegen professionele keuken.

Het restaurant beschikt over ca. 50 zitplaatsen en in het (eet)café nog eens 50 zitplaatsen. Aan de achterzijde van het onroerend goed bevindt zich een groot terras op eigen grond. Daarnaast is er nog een terras aan de voorzijde en langszij.

 

Ligging:

De ligging van ’t Trefpunt is een groot pluspunt. ’t Trefpunt ligt in een prachtig knooppunten fietsgebied, waar vooral ’s zomers veel fietsers een terras zoeken om bij te komen van hun tocht. Daarnaast ligt Geijsteren in een gebied met veel wandelknooppunten. Een van de meest populaire wandelroutes in Noord-Limburg start en eindigt bij ’t Trefpunt. Landgoed Geijsteren (met meer dan 1.000 ha grond / bosgebieden) is de thuisbasis van het eetcafé. Geijsteren is omringd door bossen, dit is de reden dat veel wandelaars de omgeving bezoeken. Ook Nationaal Park Maasduinen en Maaspark Ooijen-Wanssum liggen op een steenworp afstand. In de nabije omgeving zijn verschillende campings te vinden, waarvan de gasten de weg naar ’t Trefpunt altijd weten te vinden. Daarnaast zijn er enkele groepsaccommodaties in de buurt die voor een borrel of een diner ’t Trefpunt bezoeken. Ondanks het feit dat Geijsteren een klein dorp is, is er nog een bloeiend verenigingsleven. Veel van deze verenigingen hebben ’t Trefpunt als uitvalsbasis. Zo is een donderdagavond, waar zowel het koor als de Joekskapel na hun repetitie een glaasje komen drinken, een avond voor jong en oud. De Kei ligt op nog geen 100m afstand van ’t Trefpunt, en wordt meerdere malen per week gebruikt als vergaderlocatie. Wat is er nu mooier dan tijdens een trainings- of vergaderdag, voor de lunch even een wandeling te maken om aansluitend bij ’t Trefpunt aan te schuiven voor een verzorgde lunch. Ook een borrel of etentje na de vergaderdag kan in ’t Trefpunt plaatsvinden. De samenwerking tussen ’t Trefpunt en de Kei is een perfect voorbeeld van het versterken van elkaars krachten.

Parkeren:

In de directe nabijheid zijn er meerdere (gratis) parkeergelegenheden waar gasten van gebruik van kunnen maken.

Personeel:

Geen verplichtingen.

Verplichtingen:

Op de bedrijfsexploitatie rust nog een brouwerijverplichting met Ab/Inbev die een looptijd heeft tot medio februari 2024. De nieuwe exploitant zal deze moeten respecteren. Daarnaast heeft de brouwerij aangegeven mee te willen investeren in bruikleenmaterialen voor de tapfaciliteiten, lekbladen, etc. Er liggen géén overige verplichtingen voor een nieuwe ondernemer m.b.t. leveranciers, speelautomaten, personeel of iets dergelijks.

Openingstijden:

De openingstijden komen bij de nieuwe exploitanten te liggen, rekening houdende met de Algemene Plaatselijke Verordening voor horecabedrijven.

Registergoed:

In de twee horeca-ruimtes ligt een stoere betonnen vloer afgewisseld met klassieke waaltjes. De toiletten, keuken en overige ruimtes zijn betegeld. Het plafond in het cafe-gedeelte is gemaakt van houten planken; boven de bar is het plafond afgewerkt met een stoere “New-York ceiling” Het plafond in het restaurant gedeelte is ook van houten planken gemaakt, een mooi contract met de antracietkleurige raampartijen. Een van de muren in het restaurant is gemetseld met 150-jaar oude stenen. De muren van de gang naar de toiletten is bekleed met plankjes wrakhout. De keukenmuren worden betegeld. De overige muren worden gestukadoord opgeleverd. Een gedeelte van de wand tussen het restaurant gedeelte en de keuken is een houten kast- en werkruimte. Alle houten kozijnen zijn afgelakt. De grote bar in het cafe-gedeelte heeft een opbergruimte, een grote koelcel met daarin frisdrankkoeling en door de brouwerij geleverde fustenkoelingen Het koffie-gedeelte van de bar is los te koppelen en verrijdbaar, zodat er bij evenementen een mobiele bar geplaatst kan worden. De bar heeft een stoere uitstraling met een eikenblad en een golfplatenfront. Bij de keuken is een koel- en vriescel geïnstalleerd. De keuken beval o.a. een combi-steamer, 6-pits gasfornuis, friteuses, bain-marie, grill, 2 koelwerkbanken, een vaatwasser en uiteraard roestvrijstalen maatwerk. Voor de elektra en gas zal ook zorg voor worden gedragen, die op strategische punten zal zijn aangelegd. Het nieuw gebouwde pand voldoet aan alle geldende bouw- en milieu-eisen. Het pand wordt verwarmd d.m.v. een laag-temperatuur-vloerverwarming (CV-ketel) en een gebalanceerd luchtbehandelingssysteem. Hiermee kunnen de twee horeca-ruimtes verwarmd en gekoeld worden. De verlichting in deze twee ruimtes en buiten wordt aangestuurd d.m.v. een lichtbesturingssysteem. Hierin kunnen verschillende lichtscenes geprogrammeerd worden. Aan de nieuwe exploitanten wordt een huurovereenkomst op eigen naam verstrekt van 5 jaar met 5 optiejaren, vallen onder artikel 7: 290BW (standaard ROZ contract met aanvullende horecaclausules). De huurprijs gaat in het eerste jaar op maandbasis € 4.500 exclusief BTW per maand bedragen. Het 2e en 3e jaar stijgt de huurprijs met € 500 per maand. Vanaf het 3e jaar zal de huurprijs jaarlijks worden aangepast op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenindex, gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurwaarborg wordt gezet op drie maandhuren. Een aantrekkelijk punt is dat de pandeigenaren hebben aangegeven dat er voor de nieuwe exploitanten/huurders een mogelijkheid is, om over bijvoorbeeld 5 tot 7 jaar het gehuurde registergoed te kopen tegen de dan geldende verkoopwaarde; genaamd een recht van koop.

Omzet:

Ondanks dat er na de brand natuurlijk geen omzetten gerealiseerd zijn, heeft het verleden aangetoond dat een omzet van € 450.000 - € 500.000 zeker haalbaar is voor een nieuwe ondernemer. De bevestiging van deze behaalde cijfers is aanwezig. De ervaringen uit het verleden zijn dat gasten vanuit Nijmegen tot aan Venlo graag ’t Trefpunt bezochten. Voor de brand waren er 2 koks in dienst, naast een flexibel aantal medewerkers in de bediening. De huiskamer van Geijsteren was op zondagavond dan ook vaak volledig volgeboekt. De wisselwerking met de Maas, het landgoed Geijsteren maar ook de recreatieve kracht van de omgeving maakt dat Geijsteren als pittoreske plaats gemakkelijk gevonden wordt door de gast.

Locatie:

Dorpstraat 16
5862 AE Geijsteren, Nederland

Sinds 1972 De horecamakelaar voor Zuid-Oost Nederland